Votvírák 2009 dojmy


Fotky a videa:   Votvírák 2009 Milovice  •  Votvírák 2010

V pátek v 16:15 vyjíždím na svém zchátralém kole směr letiště Milovice, abych si poslechl pár kapel a udělal nějaké ty fotky. Na začátku při vstupu mě čekal nepříjemný zážitek v podobě silného protivítru s vlnami prachu a odhozenými kelímky, holt nic není zadarmo;) Když jsem se pak trochu zpamatoval, tak po krátkém postávání u hlavního pódia zjišťuju, že Žlutej pes asi hrát nebude, utvrdily mě v tom pak také hlasy opodál, které hned identifikovaly zkoušející kapelu jako BUTY, jež ale měla hrát až za hodinu:)

No trochu škoda, ale jdu si tedy poslechnout mladou krev tepající v žilách Ewy Farné:) Je to dobré, takové energické a Ewa sklízí uznání v podobě ležícího fanouška na vztyčených rukou diváků. Ewa také ráda pózuje k publiku otočená zády, ale i tak jí to sluší:) Opodál vidím bývalého spolužáka, jak s sebou škube v rytmu hudby, tak spolu hodíme řeč (no spíš je to takové křičení z plna hrdla a doufání, že ten druhý to třeba podle gest pochopí;) a chodíme pak chvíli po Votvíráku spolu.

Když dozpívá BUTY, tak se na pódiu objeví dva kluci a předvádí triky s frisbee (létající talíře), jsou šikovní a tak jim také tleskám:) Potom se připravuje prostor pro Lucii Bílou, na kterou jsem se tedy při zpívání v televizi nikdy nemohl dívat, ale tak zkusím aspoň začátek, říkám si.. Jenže začíná zase poprchávat a obloha tentokráte nevěští nic dobrého. Koncert se odkládá a strhává se pěkná přeháňka. Hodně lidí odchází a hodně nových jich zas přichází, takže vchod je ucpaný.

Svádím boj s deštníkem, který se neustále prohýbá na opačnou stranu, než chci já a když se promoklý se svým kolem konečně octnu pod stříškou kdesi u kolotočů, deštník už nevypadá, že by mohl být někdy v budoucnu užitečný. Toho si všímají i lidé opodál a ani se nedivím, že jim to přišlo zábavné, jelikož ten pohled jak držím zbytky deštníku v naději, že tak zabráním vodě stříkající z okapu, tak tomu jsem se musel smát i já:-)

Kupodivu však za 10 minut přestává pršet, objevuje se velká duha (bohužel trčí přímo z jednoho hangáru - špatné kvůli focení;) a já se nakonec rozhodnu pro návrat domů. Po cestě z letiště do Milovic míjím v protisměru asi tříkilometrovou kolonu aut, prahnoucí po nových zážitcích na letošním Votvíráku..

Druhý den je to na Votvíráku o dost lepší, vítr už tak nefouká, sluníčko svítí. Nejdřív udělám pár fotek z hangáru a pak hurá na Sto zvířat, kteří nezklamali a dobře bavili své věrné a početné publikum:) Potom chvíli fotím lidi u stánků s jídlem a do toho začíná zpívat nějaký mužíček oblečený ve fialovém kvádru. Později ho identifikuji jako Matěje Rupperta z Monkey Business, velkého šoumena:) O půlnoci nasednu na kolo a s dobrým pocitem a baterkou v ruce ujíždím do poklidnější zóny v Lysé nad Labem:)

Emanuel Vejnar, 18.06.2009
Další články: Příhody z Prahy | Kadeřnice za všechny prachy




Přejdi na Blog | Fotografie